Mixed Martial Arts

MMA kæmpes ofte i et bur hvor kæmperne enten kan benytte sig af slag og spark, som i boksning, kickboksning og karate, eller de kan lave en nedtagning og dominere modstanderen på jorden, som i brydning og BJJ. For at nå til tops skal kæmperen mestre alle aspekter af kampen, dog vil de fleste have en præference for en specifik del af kampen. Typisk kæmpes der 3 omgange af enten 3 minutter (amatør) eller 5 minutter (professionel). I Danmark sanktioneres MMA af Dansk MMA Forbund (DMMAF).

MMA udspringer i grunden af ønsket om at finde ud af hvem der er bedst, uagtet hvilken kampsports stilart man tilhører. I oldtidens Grækenland kaldte man det Pankration og det var med første gang til de 33. olympiske lege. Igennem tiden har MMA i mere eller mindre organiseret grad eksisteret rundt om i verden under forskellige navne, som opvisningskampe mellem, for eksempel, boksere og brydere, eller i Brasilien som Vale Tudo kampe. MMA som vi kender det i dag begynder i starten af 90’erne, da de første UFC stævner afholdes, hvor Royce Gracie, som repræsentant for BJJ, dominerer. I samme periode i Japan afholdes PRIDE FC som igennem 90’erne og frem til organisationens sidste stævne i 2006 er meget populært.

MMA er ofte blevet kaldt den hurtigst voksende sport i verden og i dag er sporten væsentligt mere reguleret end tidligere. Vægtklasser, klart definerede regelsæt, sanktionering af nationale forbund og dygtige atleter har bragt sporten frem i mainstream spotlight. I dag kæmper de bedste atleter i forbund som UFC, Bellator MMA og ONE FC.